Sluiten X

Friese sporters anders in zonnetje gezet

Friese sporters anders in zonnetje gezet

Friese topsporters worden voortaan op een andere manier in het zonnetje gezet. Ter vervanging van het bestaande sportgala zoekt Sport Fryslân samen met de provincie Fryslân naar een nieuwe vorm om de Friese sporthelden te belonen voor hun topprestaties. Hoe dat eruit zal zien, is nog niet bekend. De uitdaging is om beter aan te sluiten op de wensen en trainingsschema’s van de sporters. 

Sinds 2011 zette Fryslân elk jaar tijdens het Sportgala Fryslân haar sporthelden in het zonnetje vanwege uitzonderlijke sportprestaties. Ook de provinciale Sportoeuvreprijs werd op het Sportgala uitgereikt. Helaas konden er ieder jaar minder genomineerde sporters bij het Sportgala aanwezig zijn en moesten steeds meer familieleden of trainers de prijzen in ontvangst nemen. Ook het aantal Friese ‘stemmers’ op de genomineerde sporters is sterk teruggelopen. 

Uit onderzoek onder topsporters blijkt dat sporters vaak niet aanwezig kunnen zijn in verband met trainingen, wedstrijden of andere verplichtingen. De sporters waarderen het dat ze in het zonnetje worden gezet, maar dat hoeft voor hun niet meer in de huidige opzet. Mede daardoor is het ook steeds lastiger om sponsors uit het bedrijfsleven te verbinden aan het gala. Hierdoor wordt het moeilijker om de kosten voor het gala te dekken. Voor de Stichting Sportgala Fryslân reden om te besluiten te stoppen met de organisatie van het huidige sportgala.

Bestuur Sportgala Fryslân
Het bestuur van Stichting Sportgala Fryslân bestaat uit vertegenwoordigers van TopsportNoord (Willem Veldman), Vereniging Friese Gemeenten (Jelle Zoetendal) en Sport Fryslân (Anne Jochum de Vries). 

banner-dsvc-528x100
TRES banner 2015
sportfryslan
tres
gemeente-heerenveen
LC_2014_logo_2_RGB
provinsjefryslan
destaatvancreatie
Het sportgala wordt georganiseerd door:
sportfryslan
Partners
tres
Hoofdsponsoren
LC_2014_logo_2_RGB
gemeente-heerenveen
provinsjefryslan
Sponsoren
destaatvancreatie
sudwestfryslan
Logo CIOS Heerenveen_1
van wijnen
trip
van elst oosterbaan
BEIJK catering_logo
dijkstra
topsportnoord